Merwedekade 260

€ 650.000,- k.k.

Status
Verkocht
Koopprijs
€ 650.000,- k.k.
Adres
Merwedekade 260
Plaats
UTRECHT
Postcode
3522 JR
Perceel oppervlakte
110 m2
Woonoppervlakte
107 m2
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Bouwjaar
1934

Informatie Merwedekade 260

Woning
Bij dit huis komt het beste van twee werelden samen. Lommerijk wonen in de stad. Deze prachtige jaren '30 tussenwoning biedt een unieke mix van karakter en comfort. Stel je voor: je begint je dag in de ruime open keuken, waar het ochtendlicht door de ramen stroomt en de geur van verse koffie de ruimte vult. Je hebt direct toegang tot de zonnige achtertuin, een perfecte plek voor een rustig ontbijt of een ontspannen middag in de zon. De woonkamer is licht en ruim, met prachtige glas-in-looddeuren en een gezellige erker. De woonkamer is sfeervol. De charme van het huis wordt versterkt door de originele details, zoals de authentieke tegels in de gang en de sfeervolle houtkachel.

Met drie slaapkamers biedt deze woning volop ruimte en er is voldoende ruimte om op zolder een vierde slaapkamer te realiseren.

Omgeving
Wonen aan de Merwedekade betekent dagelijks genieten van rust, en uitzicht over het water van het Merwedekanaal, met een prachtige groenstrook met mooie bomen direct voor je deur. In de zomer neem je een verfrissende duik voor je deur, of laat je je sup te water voor een sportief tochtje naar de Oudegracht, De Munt, of dichterbij naar Bistro Op Zuid voor een drankje. In de winter heb je soms het geluk dat je er kan schaatsen. Hier leef je aan het water in het groen, maar toch ben je maar een paar stappen verwijderd van de levendige stad.

De buurt biedt een overvloed aan verborgen pareltjes en gezellige plekjes. Start je dag met een vers brood van Bij Kees en wandel daarna door naar Kevin van Ohøj op de Rijnlaan voor een kop van de beste koffie van Utrecht. Met je koffie in de hand, ontdek je het ritme van de wijk tijdens een wandeling langs de groene Singel, of kies je voor een route langs het kabbelende water van het Merwedekanaal. Zin om even de stad uit te fietsen? Binnen een paar minuten trap je naar het prachtige Amelisweerd, een oase van rust en natuur.

En dan is er Rotsoord, aan de overkant van de Vaartsche Rijn. Ooit een ruig industrieterrein, nu een hippe hotspot vol creatieve bedrijvigheid en bijzondere horeca. Proef de smaakvolle Aziatische tapas bij LE:EN of trakteer jezelf op een diner in de Watertoren, waar je vanaf de 10e verdieping een panoramisch uitzicht hebt over de stad. Sluit je dag af met een borrel aan het water bij Camping Ganspoort of geniet van een speciaal biertje bij Klein Berlijn. Hier gebeurt altijd wel iets, en je vindt er altijd een nieuwe favoriete plek.

Voor wie graag bijzondere tentjes ontdekt,heeft de overkant van het Merwedekanaal veel te bieden; Cupp is een aanrader, met een menu dat de hele dag door verrast, van ontbijt tot diner. Of probeer Café Keet, een lokale favoriet voor een gezellige sfeer. En het best bewaarde geheim? De vegan kebab van Karma Kebab – een culinaire verrassing die je niet mag missen.

Indeling
Begane grond: Stap binnen door de charmante voordeur en je komt terecht in een uitnodigende hal, compleet met de originele jaren '30 tegels die je meteen terugvoeren in de tijd. Door de glas-in-lood deuren kom je in de woonkamer. De ruime woonkamer is de perfecte plek om samen te komen, met veel natuurlijk licht dankzij de karakteristieke erker en de glas-in-looddeuren die de ruimte sfeer en warmte geven. In de winter steek je de kachel aan en geniet je van de warmte. Aan de achterzijde bevindt zich de ruime, open keuken. Kook hier de sterren van de hemel terwijl je vrienden en familie entertaint aan de eettafel, met de openslaande deuren naar de achtertuin altijd uitnodigend op een zomerse dag.

1e verdieping: Op de eerste verdieping vind je twee slaapkamers, beide met veel daglicht en een fijne sfeer. Aan de achterzijde en aan de voorzijde heb je vanuit de slaapkamer toegang tot een balkon. Voorheen waren hier drie kamers. De huidige bewoners hebben deze ruimte bij de slaapkamer getrokken en een mooie inbouwkast gerealiseerd. De moderne badkamer biedt alle comfort die je nodig hebt, met een royale inloopdouche en een stijlvolle wastafel. Door de vloerverwarming heb je nooit meer koude voeten. De grote ramen zorgen voor veel licht en een vrij uitzicht op het groen rondom de woning.

2e Verdieping: Een fijne grote ruimte met maatwerk kasten. In deze kasten is een logeerbed geïntegreerd. Ook is er kastruimte met CV-ketel en de wasmachine aansluiting. Er is de mogelijkheid om op zolder een vierde slaapkamer te realiseren, waardoor de woning nog flexibeler wordt in gebruik.

Pluspunten van de woning:
+ Omdat het een doodlopende straat is, is er vrijwel geen autoverkeer en is rust gegarandeerd;
+ Idyllische ligging aan het water: Geniet van de rust en het groen aan de Merwede, terwijl de stad binnen handbereik is;
+ Authentieke jaren '30 details zoals glas-in-looddeuren, een karakteristieke erker, en authentieke tegels;
+ Ruim voldoende parkeerruimte
+ Een achteringang met toegang tot de schuur in de tuin, ruim genoeg om te klussen, of de fietsen veilig te stallen.
+ Zonnige voor- en achtertuin: Twee heerlijke buitenruimtes om te ontspannen, tuinieren of lekker te eten in de zon;
+ Ruime, lichte kamers: Veel daglicht en een open indeling maken de woning perfect voor gezinnen of stellen.
+ Uitstekende bereikbaarheid: Dicht bij de stad, maar ook snel op de uitvalswegen en in de natuur.

Wat de verkopers je willen vertellen

  • Wat is jouw favoriete winkel in de wijk? --> Lorenzo ijssalon op de Rijnlaan heeft heerlijk (en ook mooi) ambachtelijk schepijs in heel veel verschillende smaken. Leuke avondwandeling.
 
  • Wat is jouw favoriete plek in de wijk? --> De omgeving van Rotsoord met de leuke terrassen, vele horeca mogelijkheden.
 
  • Wat is het best bewaarde geheim uit jouw buurt? --> Het Merwedeplantsoen is superleuk om een groep vrienden te ontvangen. Op diverse plaatsen zijn picknicktafels geplaatst waar je informeel met vrienden een biertje kunt drinken aan het water.
   
  • Wat is jouw lievelingsplek in huis? --> In de winter, gezellig samen voor de kachel. In de zomer, in de tuin onder onze slaapboom  met prachtige roze bloemen (als deze in bloei is).
 
  • Wat is het Unique Sellingpoint van jouw huis? --> Het ruime uitzicht over het Merwedeplantsoen en zeer weinig autoverkeer / de rust (omdat we in een doodlopende slaap wonen.
 
  • Wat ga je het meeste missen? --> Het Merwedekanaal. Het feit dat we op 10 meter afstand een mooie zwemplezier en sup-plek hebben.
 
  • Hoe verwacht jij dat de wijk eruit ziet over 5 jaar? --> We "groeien naar het centrum toe", dit huis staat dan nog centraler. Aan de overkant van het kanaal is een nieuwe autoluwe wijk in intwikkeling. Ook komt daar steeds meer horeca.

Kenmerken Merwedekade 260

Overdracht

Koopprijs

€ 650.000,- k.k.

Aanvaarding

In overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte

110 m2

Woonoppervlakte

107 m2

Inhoud

405 m3

Bouw

Soort

Woonhuis

Bouwvorm

Bestaande bouw

Bouwjaar

1934

Dak type

Zadeldak

Isolatievormen

Dakisolatie, Dubbelglas

Indeling

Aantal kamers

4

Aantal slaapkamers

3

Aantal badkamers

1

Foto's Merwedekade 260

Plattegronden Merwedekade 260

Video's Merwedekade 260

Boek een bezichtiging