Zilvergeldstraat 16

€ 750.000,- k.k.

Status
Verkocht
Koopprijs
€ 750.000,- k.k.
Adres
Zilvergeldstraat 16
Plaats
UTRECHT
Postcode
3513 VR
Perceel oppervlakte
128 m2
Woonoppervlakte
139 m2
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
1
Bouwjaar
1947

Informatie Zilvergeldstraat 16

Je wordt verrast door dit huis. Hij steekt net iets uit in het rijtje door de topgevel. Het huis is dan ook net wat groter dan de rest. De hoge plafonds op de begane grond accentueren de open en lichte sfeer van de woning, terwijl de houten vloeren warmte en charme toevoegen aan de woonkamer. De grote ramen aan de voorzijde zorgen voor een prachtig uitzicht op een brede dwarsstraat met bloesembomen en een overvloed aan natuurlijk licht, waardoor het interieur nog ruimer aanvoelt. De huidige bewoners hebben verschillende isolatiemaatregelen toegepast, waardoor zij een C-label hebben gekregen. Denk hierbij aan vloerisolatie, spouwisolatie en zonnepanelen.

De keuken is uitgevoerd in een donkergrijze hoogglanslak afwerking en heeft een praktisch spoeleiland dat uitnodigt tot gezellig koken en samen zijn. Het slimme ontwerp van de keuken biedt veel opbergruimte en benut de oude nisjes perfect voor stijlvolle en functionele opberging van je servies en kookgerei. De schuifpui aan de achterzijde leidt naar de zonnige tuin, waar je het hele jaar door kunt genieten van een terras, een speelruimte voor de kinderen en een overkapping voor extra opslag.

Op de eerste en tweede verdieping vind je vijf royale slaapkamers. De indeling biedt volop mogelijkheden om deze ruimtes aan te passen aan je eigen wensen, of je nu een extra kantoorruimte wilt creëren of een rustige slaapkamer wilt inrichten. De badkamer ziet er netjes uit en is ruim. Je hebt een fijn ligbad, met een inloopdouche, een toilet en een ruime wastafel. De woning is goed onderhouden, maar wij verwachten dat je op de 1e en 2e verdieping wilt stucen en de vloeren zou willen vervangen.

Zie je de walnoten staan? Die komen uit eigen tuin. De notenboom zorgt voor verkoeling in de zomer. Maar er is ook genoeg ruimte om in de zon te zitten. De tuin is zo aangelegd dat hij het hele jaar groen is.

Omgeving:
De woning ligt in de wijk Pijlsweerd. Een wijk die direct aan de Singel grenst. Je woont dus super dichtbij het stadscentrum, maar woont ook echt in een woonwijk. Je woont in een rustige straat op loopafstand van alles wat je dagelijks leven verrijkt. Begin je dag met een koffie en een taartje in de zon Bij Rose & Vanilla of ontbijt bij Dubbel en Dwars. Lunch met een heerlijk Surinaams broodje van Prem, de lokale favoriet die bekend staat om zijn onweerstaanbare smaken. Of trakteer jezelf op een zonnige brunch bij GYS, het populaire vegan restaurant dat niet alleen bekend is om zijn creatieve gerechten maar ook om zijn gezellige zonnige terras. In de wijk is genoeg te doen. Maar je loopt echt zo het oude stadscentrum in. In nog geen 10 minuten lopen ben je op de Oudegracht.

Voor de kinderen en het gezin is basisschool De Pijlstaart om de hoek, ideaal voor de jonge generatie. In de wijk heb je verschillende kleine parken en (speel)tuinen. Het Noordse Park is bij veel kinderen favoriet en dan misschien vooral de tosti's.

Geen zin in de drukte van de stad? Na een drukke werkdag wandel je zo langs de Vecht. Je loopt hier in het groen, compleet met een weiland met grazende koeien. Geniet van de natuur, en beloon jezelf met een drankje bij Fort aan de Klop of Belle van Zuylen – populaire plekken waar je de dag perfect afsluit. Je start vanuit hier ook goed een rondje op de racefiets de polder in of een rondje langs de Loosdrechtse plassen.

Je hebt op korte afstand maar liefst 5 verschillende supermarkten. De Aldi, Albert Heijn en EkoPlaza zitten op maar een paar meter van elkaar. Op de Merelstraat zit de Jumbo en op de Plantage vind je de Plus. Hier is op woensdag ook de weekmarkt met lekkere vis en kaasjes.

Pijlsweerd is een gemeleerde wijk dichtbij het stadscentrum. Hier wonen jonge gezinnen en oud Utrechters samen. Je bent met 5 minuten fietsen op het station. Ook de uitvalswegen zijn dichtbij.

Indeling:
Begane grond: tochtportaal, trapkast en een ruim toilet met fonteintje. Vanuit de gang heb je toegang tot de ruime en lichte woonkamer. De woonkamer staat in open verbinding met de grote open keuken. Vanuit (via) de schuifpui in de keuken is de zonnige tuin te bereiken. Je hebt een afgesloten achterom.

1e verdieping:
Overloop, met ruime inbouwkast, grote badkamer aan de achterzijde. Grote slaapkamer aan de achterzijde met een inbouwkasten. Aan de voorzijde heb je nog twee slaapkamers. Waarvan een de ouder slaapkamer (ook met inbouwkast) en de andere kamer is nu in gebruik als werkkamer.

2e verdieping:
Overloop met wastafel, wasmachines en toegang tot twee goede slaapkamers. Door het puntdak is de voorste kamer echt een leuke tiener kamer met veel leuke hoekjes en zitjes.

Pluspunten van de woning:
+ Ruime en lichte kamers met een brede opzet.
+ Moderne keuken met spoeleiland en veel opbergruimte.
+ Zonnige tuin met terras en extra speelruimte.
+ Vijf goed bemeten slaapkamers.
+ Goede locatie met uitstekende verbindingen naar het stadscentrum, Amsterdam en snelwegen.

Wat de verkopers je willen vertellen

  • Wat is jouw favoriete winkel in de wijk?
Ik kom graag bij winkel vol winkeltjes voor bijzondere cadeautjes
  • Wat is jouw favoriete plek in de wijk?
Mijn favoriete plek in de wijk is het Noordsepark om te picknicken.
  • Wat is het best bewaarde geheim uit jouw buurt?
Tussen de Vecht en het Zwartewater ligt een kleine openbare tuin, de Jan van Lingtuin, deze wordt onderhouden door vrijwilligers, er staat daar een bankje waar je heerlijk rustig kan zitten. 
  • Voor welk gebouw zou tijdens de avondwandeling echt even stil moeten staan?
Waar ik heel erg van kan genieten tijdens een avondwandeling is als ik op de brug bij de Weerdsluis sta en de laatste zonnestralen raken de domtoren die boven de huizen en het groen langs de gracht uitsteekt. 
  • Wat is jouw lievelingsplek in huis?
Ik ben heel graag in de keuken aan het koken of bakken en ondertussen met vrienden en familie aan de eettafel of in de tuin een goed gesprek hebben.
  • Wat is het Unique Sellingpoint van jouw huis?
Wat ons heel erg aantrok toen wij het huis voor het eerst van binnen zagen is dat je aan de voorkant geen directe overburen hebt, de grote tuin. En de kamer op zolder aan de voorkant met de naar drie zijden schuin weglopende plafonds.
  • Wat ga je het meeste missen? 
Ik ga het meeste missen hoe makkelijk je vanuit ons huis overal naar toe loopt; even naar de gracht om uit eten te gaan, een film te pakken of te winkelen, een rondje singel of fort te lopen, of naar het station en dan is alles dichtbij. 
  • Hoe verwacht jij dat de wijk eruit ziet over 5 jaar? 
Ik verwacht dat de wijk over vijf jaar nog fijner wordt om te wonen, met meer groen, minder autoverkeer en meer rust en veel gezellige unieke winkeltjes en eettentjes.

Kenmerken Zilvergeldstraat 16

Overdracht

Koopprijs

€ 750.000,- k.k.

Aanvaarding

In overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte

128 m2

Woonoppervlakte

139 m2

Inhoud

549 m3

Bouw

Soort

Woonhuis

Bouwvorm

Bestaande bouw

Bouwjaar

1947

Dak type

Samengesteld dak

Isolatievormen

Gedeeltelijk dubbelglas

Indeling

Aantal kamers

6

Aantal slaapkamers

5

Aantal badkamers

1

Foto's Zilvergeldstraat 16

Plattegronden Zilvergeldstraat 16

Video's Zilvergeldstraat 16

Boek een bezichtiging