Makelaar in Utrecht

Op Instagram hield ik een poll: Team Sint of Team kerst. Dit was duidelijk. De meeste mensen zijn toch echt team kerst. Kerst was vroeger nooit echt mijn favoriete tijd. Ik heb een hekel aan gourmet en gezellig doen omdat het moet vond ik verschrikkelijk. Wat ik wel altijd leuk vond was kerstavond. Nadat de vaders alles hadden afgerond op de zaak gingen we snel nog even de stad in om wat cadeautjes te kopen. Waar de moeders pedagogisch verantwoord leerzame computerspelletjes, een geurtje, pyjama’s en dat soort dingen cadeau deden, kregen we bij de vaders dure cadeautjes die we van onze moeders nooit zouden krijgen. Nadat we cadeautjes hadden gekocht gingen we altijd uit eten bij een goede Italiaan en hadden we uitzicht op de kerk. Mijn moeder en ook mijn tante hadden niet veel lol in het koken. Ik was vooral niet dol op vlees en dat werd er toch gegeten. We hadden een typische traditionele kerst.

Ik ben dol op koken

Hoe klein de keuken ook is, ik ben dol op uitgebreid koken. Op onze boot hebben we een keuken van 1 meter en zelfs daar kook ik het liefst uitgebreid. Maar thuis hebben we een hele grote keuken. Dit is echt de belangrijkste plek in ons huis. De derde date van Gé en van mij gingen we naar de Hanos. Mijn vriendinnen lachen hier nog steeds hard om. Voor mij is de keuken het belangrijkste in het huis. Onze bank is zo goed als nieuw. Visite zit daar nooit. Maar onze eettafel is echt het hart van het huis. Ons kantoor heeft niet voor niets een mega grote keuken in het midden. Toen wij kwamen wonen op de Bremstraat was ik verrast. Wat een toffe winkels zitten er op de Amsterdamsestraatweg om een heerlijk diner te maken. Zelfs de ingrediënten die in je Ottolenghi kookboek staan, kun je hier kopen. I love it!

Wil jij een tof kerstdiner maken met de allermooiste tafelstyling tot aan de beste wijn en ingrediënten? Je kunt het allemaal vinden op de Amsterdamsestraatweg. Ik heb een kerstdiner inclusief recepten voor jullie gemaakt met leuke ingrediënten van de Amsterdamsestraatweg.

Gang 1

Het voorgerecht is een luxe kabeljauw met de bekende marinade van Nobu. Nobu hotels hebben prachtige restaurants over de hele wereld. Ze hebben een Aziatische keuken met een beetje fusion. Ik ben dol op de recepten uit dit kookboek. Maar ik vond het altijd lastig om alle ingrediënten te vinden. Tot ik bij de Amazing Oriental kwam. Ze hebben echt de meest exotische ingrediënten.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereidingswijze:

  1. Breng voor de marinade de saké en mirin aan de kook.
  2. Kook gedurende 20 seconden om de alcohol te laten verdampen.
  3. Zet het vuur laag en voeg de misopasta toe. Roer met een houten lepel.
  4. Draai het vuur weer hoog nadat de miso is opgelost. Voeg de suiker toe en blijf constant roeren met een houten lepel.
  5. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat de marinade afkoelen tot kamertemperatuur.
  6. Dep de vis droog en leg deze in een schaal.
  7. Overgiet de vis met de bereide marinade.
  8. Dek de schaal af met plastic folie en laat de vis twee à drie dagen marineren in de koelkast.
  9. Verwarm de oven voor op 200 graden en verwarm een grillpan.
  10. Dep de stukjes vis droog en bak ze in de hete grillpan totdat één kant bruin begint te worden.
  11. Bak de vis nog tien tot vijftien minuten in de oven.
  12. Serveer de gebakken vis met een klein beetje van de overgebleven marinade en het gesneden lente uitje.

In het Nobu receptenboek ziet het gerecht er wel een stuk mooier uit. Maar we kunnen niet alles hebben. Aan die skills moet ik nog een beetje werken.

, Kerst op de Amsterdamsestraatweg, Makelaar in Utrecht

Gang 2

Het hoofdgerecht. Ik ben niet heel erg dol op vlees. Ik kies meestal voor vis of vegetarisch. Maar we hebben op de Amsterdamsestraatweg wel echt de beste slager. Ik ben echt dol op de grillworst van Slagerij van Es. Jorgos van Oli Mazi noemde dit zelfs het best bewaarde geheim van de Amsterdamsestraatweg. Maar ik houd wel van kleine beetjes rauw of licht aangeschroeid vlees. Dit moet dan wel van goede kwaliteit zijn.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

  1. Zorg ervoor dat de biefstuk op kamertemperatuur is. Dep het vlees droog met keukenpapier om te voorkomen dat het later in de pan gaat sudderen.
  2. Verhit een klontje boter of wat olie in een koekenpan tot het goed heet is. Let op: er mag een beetje rook van de pan afkomen.
  3. Leg het vlees in de hete pan en schroei de biefstuk aan beide kanten dicht. Door de hoge temperatuur heb je slechts ongeveer een halve minuut per kant nodig. Zorg ervoor dat het vlees een lichtbruin kleurtje krijgt voor extra smaak.
  4. Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord onder aluminiumfolie. Laat het vlees rusten, zodat de sappen goed in het vlees trekken, wat zorgt voor malsheid en smaak.
  5. Snijd de biefstuk tegen de draad in in dunne plakken met een scherp mes.
  6. Verdeel de dunne plakjes vlees over een bord
  7. Verdeel de lente-uitjes met de ponzu saus en de sesamzaadjes over het vlees

, Kerst op de Amsterdamsestraatweg, Makelaar in Utrecht

Gang 3

Het hoofdgerecht. Ik ben dol op vegetarisch en we hebben ook steeds meer vegetariërs en veganisten in ons midden. Iedereen die ik dit gerechtje voorzet is er echt dol op. Het heeft echt de structuur van draadjesvlees. Het recept komt uit het kookboek van Soenil de Michelinsterrenchef van de Lindenhof, maar ik heb het een beetje aangepast. Ik voeg de Zwolse stoofkruiden van die andere sterrenchef uit Zwolle toe. Ik zou de stoof met kerst niet met rijst serveren, maar juist met een puree van pastinaak met knolselderij.

Ingrediënten voor 4 personen:

Alles is te koop bij de Amazing Oriental, maar ook bij de Albert Heijn en bij de Plus:

  • 1 grote spitskool (ik koop altijd twee voorgesneden zakjes bij de Albert Heijn)
  • 1 stengel sereh – 2 mag ook als je net als ik groot fan bent van citroengras!
  • 3 limoenblaadjes
  • ½ rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm laos
  • 2 cm gember
  • 400 ml kokosmelk + 100 ml water
  • 70 ml ketjap manis
  • 30 ml sojasaus
  • 1 flinke tl sambal manis
  • 1 theelepel met Zwolse stoofkruiden van de Librije (verkopen ze bij de Albert Heijn)

Bereiding:

  1. Halveer de spitskool en snijd deze vervolgens in dunne reepjes. Of koop lui net als ik voorgesneden Spitskool.
  2. Verhit een scheut olie of een klont roomboter in een diepe pan met een dikke bodem. Bak de gesneden spitskool gedurende 20 minuten op laag vuur. Blijf het omscheppen tot het helemaal zacht wordt.
  3. Snijd het kontje van de sereh af, plet het met een mes en maak er een knoopje in. Snijd de rode peper in dunne ringetjes, en de laos en gember in zeer dunne plakjes. Ik pureer het altijd eventjes met de staafmixer tot een gladde saus.
  4. Voeg de sereh, rode peper, laos, gember, knoflook, limoenblaadjes en de Zwolse stoofkruiden toe aan de pan. Bak alles op hoog vuur gedurende ongeveer 4 minuten.
  5. Schenk de kokosmelk in de pan en voeg 100 ml water toe. Plaats een deksel op de pan (niet helemaal afsluiten) en laat de vegetarische rendang van spitskool 1,5 uur op laag vuur inkoken. Controleer af en toe en voeg een scheutje extra water toe als het te droog dreigt te worden.
  6. Breng de rendang op smaak met peper, zout, ketjap, sojasaus en sambal.
  7. Verhoog het vuur iets en kook de rendang nog eens 10-15 minuten in tot de gewenste dikte is bereikt.

, Kerst op de Amsterdamsestraatweg, Makelaar in Utrecht

Gang 4:

Het toetje, ik wil altijd liever kaas. Maar een zoet dessert maakt het voor velen toch echt af. Het is een Grieks toetje met een kleine Aziatische twist. En waar koop je nou de beste Griekse Yoghurt? Bij Rigakis natuurlijk. Onze Amsterdamsestraatweg is zoveel Griekse tentjes rijk.

Ingrediënten voor 4 personen.

  • 0,5 liter dikke Griekse yoghurt (die koop je bij Rigakis)
  • 3 gemberbolletjes (dit koop je bij Amazing Oriental of de supermarkt)
  • 100 gram witte chocolade (Je kunt echt Utrechtse Chocolade kopen bij Familie van Rijk of bij de supermarkt)
  • 50 gram gehakte walnoten (Deze koop je bij de EkoPlaza)
  • 50 ml Griekse honig (Die koop je bij Rigakis)
  • 6 hele walnoten als garnering (Deze koop je bij de EkoPlaza)

Bereiding:

  1. Doe de Griekse yoghurt in een schaal.
  2. Snijd de gemberbollen eerst in dunne plakjes en snijd vervolgens in reepjes en uiteindelijk blokjes en voeg toe aan de yoghurt.
  3. Breek de witte chocoladereep in tweeën. Snijd dunne reepjes van de witte chocolade. Verwarm de witte chocolade au bain marie en spatel door de yoghurt. 
  4. Controleer de walnoten op hele exemplaren voor garnering. Hak ongeveer 50 gram van de walnoten fijn. Voeg de fijngehakte walnoten toe aan de yoghurt. Roer alle ingrediënten goed door elkaar.
  5. Dek de schaal af met folie. Zet de yoghurt nog even in de koelkast. Klop de yoghurt op met de mixer.
  6. Verdeel de opgeklopte yoghurt over vier kleine glaasjes of bakjes, garneer met een klein beetje honing en een hele walnoot.

Zin in een kant en klaar mierzoet desert? Kijk dan bij Sultan of Al Malek Sweet. Hier vind je heel veel soorten mierzoete lekkernijen.

Een perfecte kerst (tafel)

Niets leuker dan de kersttafel mooi stylen. We hebben op onze Amsterdamsestraatweg twee hele leuke winkels om jouw kersttafel perfect te stylen. Ga hiervoor naar &Meer en Winkel vol Winkeltjes. Maar ook voor de cadeautjes onder de boom slaag je hier gegarandeerd.  Ik koop zelf vaak wat goedkope bordjes bij de Action om gerechtjes mooi op te dienen. Voor leuke kerstballen slaag je altijd bij de Hema. Ik vind het met kerst altijd leuk om wat groen op tafel te zetten. In kleine vaasjes maar ook wat takken. Wij vinden Fronita een goede en betaalbare bloemist op de Amsterdamsestraatweg. Hier heb je op dit moment veel eucalyptus en rode besjes. Dit geeft je kersttafel een chique look. Zelf leg ik daar vaak wat dennenappeltjes tussen. Deze koop je bij de Action. Wat het afmaakt zijn de kleine kerstboomkaarsjes van &Meer.

, Kerst op de Amsterdamsestraatweg, Makelaar in Utrecht

Weten wat de etiquette zijn voor het dekken van de tafel? Lees het hier:

  1. Begin met het tafelkleed. Kies voor een effen kleur of een opvallende print. Zorg ervoor dat het niet meer dan 20 cm over de rand van de tafel hangt.
  2. Plaats de borden op ongeveer 2,5 cm van de tafelrand. Gebruik verschillende borden als dat nodig is, van groot naar klein. Het broodbordje met botermesje komt links.
  3. Leg het bestek van buiten naar binnen. Vorken links, messen en lepels rechts. De scherpe zijde van het mes wijst naar binnen. Bestek voor het nagerecht mag horizontaal boven het bord.
  4. Plaats de glazen rechts boven het bord in volgorde van gebruik. Het waterglas staat helemaal aan de linkerkant.
  5. Vouw de servetten in een leuke vorm, zoals een waaiervorm of kerstboompje. Een speelse knoop of een servetring met een klein takje voegt extra flair toe.
  6. Voeg accessoires toe voor een extra touch. Denk aan kandelaren, een schaal als centerpiece, een vaas, waxinelichthouders en decoratieve items. Natuurlijke elementen zoals takken met besjes, eucalyptus en droogbloemen kunnen ook worden gebruikt.
  7. Overweeg naambordjes voor een persoonlijk tintje aan elke gast. Knutsel of kalligrafeer ze passend bij de stijl van de tafel.

Liever simpel? Loop dan mooie placemats met bijvoorbeeld glitters bij de Action of Hema.

De borrel vooraf en tijdens de gangen

Ik weet dat iedereen denkt dat wij bij Gusto Cava alleen maar drinken. Haha we vieren graag de successen. Maar ik drink al iets meer dan twee maanden geen alcohol. Met kerst ben ik net geopereerd en denk dat ik dan nog steeds geen alcohol drink. Toch kan ik enorm genieten van goede wijn. Beginnen met een goede bubbel en eindigen met een goede Congac. Ik houd ervan. De bubbels en wijn die jullie van ons krijgen of bij ons op kantoor drinken komen eigenlijk allemaal van Familie van Rijk. Blind geproefd, kwamen de goedkoopste bubbels van Familie van Rijk bij ons het beste uit de test. Doe er je voordeel mee. Ook de Slijterij in Zuilen schijnt heel erg goed te zijn. Deze mensen kunnen je goed adviseren en hebben speciale flessen van jouw favoriete drankje. We hebben een eigen bierwinkel aan het begin van de Amsterdamsestraatweg, voor Griekse wijn moet je bij Rigakis zijn en voor de Saké op de Amsterdamsestraatweg. Wist je dat we zelfs een Poolse supermarkt hebben? Overal op de Amsterdamsestraatweg kun je je goed laten adviseren voor bijpassende alcoholische drankjes. Maar wil je net zoals ik geen alcohol drinken dan kun je natuurlijk voor 0.0 bier of bubbels gaan, maar ook lekkere alcohol vrije drankjes drinken. Ik ben dol op Gimber. Dit verkopen ze bij Familie van Rijk en bij de EkoPlaza. Zo heb je toch een lekkere cocktail, maar dan zonder alcohol.

Wil je een kaasplank als dessert. I can imagine. I love kaas. Dan kun je op woensdag terecht op de markt. Maar ook een van de lekkere kaasjes bij Familie van Rijk uit het schap pakken. Ze hebben heerlijke bijpassende jam en verschillende stroopjes. Dit maakt jouw plank echt af. Wat ik ook heel erg lekker vind, is de schapenkaas met vijg van Rigakis. Weer eens wat anders.

Ben jij dol op olijven? Dan vind je heel veel verschillende soorten bij de Tanger markt. Een hele schap met nootjes vind je ook nog bij Familie van Rijk.

, Kerst op de Amsterdamsestraatweg, Makelaar in Utrecht

Geen zin in stress?

Geen zin in het koken? Geen zin in een feestelijk gedekte tafel? Snappen we ook. Je kunt op 1e en 2e Kerstdag aanschuiven bij Oli Mazi. Bij Eviva kan dit op kerstavond en op 1e kerstdag. Moos heeft kerstavond en 2e kerstdag de tijd om jou te ontvangen voor de kerstdish. The Food Club heeft haar openingstijden nog niet bekend gemaakt en helaas zit ’t Dikkertje dicht.

Hopelijk ben jij geïnspireerd geraakt om jouw kerstinkopen te doen op de Amsterdamsestraatweg. Laten we koesteren wat we hier hebben. Wil jij wonen in de buurt van de Amsterdamsestraatweg? Bekijk dan ons aanbod. Wil jij jouw huis verkopen? Leuk wij zullen de kijkers alle ins en outs van deze sprankelende buurt vertellen.

 

Update met extra kerstrecepten op verzoek

Ik hield een poll met waar jullie graag meer van wilde zien op onze instagram. Grappig genoeg wilde jullie allemaal extra kerstrecepten. Ik ben de moeilijkste niet, dus hierbij een aantal extra kerstrecepten.

Ik ben altijd dol op voorgerechten. Ik eet liever een aantal kleine voorgerechten, dan alleen een hoofdgerecht. De voorgaande recepten waren Oosters. Maar ik ben zelf ook heel erg dol op Italiaans. Dit zal dus een menu worden met een Italiaans tintje.

Gang 1

Dit is echt een super super super simpel gerechtje. Maar wel heel erg lekker. Het kost ook nog eens echt geen drol.

Ingrediënten voor 4 personen.

  • 1 pakje met rode bietjes, 500 gram biologisch
  • 4 plakjes geitenkaas
  • 4 eetlepels goede balsamico (dit koop je bijvoorbeeld bij Familie van Rijk) Ik ben fan van de vijgenbalsamico van Oil en Vinegar.
  • 1 handje rucola
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten

Bereiding:

  1. Snijd de rode bietjes in hele dunne plakjes (ik snijd ze altijd in de Magimix)
  2. Verdeel de plakjes rode biet als een carpaccio over de borden
  3. Verkruimel per bordje een schijfje van de geitenkaas en verdeel het over de rode bietjes
  4. Rooster de pijnboompitten in de koekenpan en verdeel ze over de bordjes
  5. Leg wat rucola op de bordjes
  6. Verdeel wat goede balsamico over de bordjes

Gang 2

Ik ben altijd dol op kleine voedzame soepjes tussendoor. Het liefste in een klein glaasje om toch aan een beetje groenten te komen.

Ingrediënten voor 4 personen.

  • 1 pastinaak
  • 1 knolselderij
  • 1 courgette
  • 1 bakje champignons
  • 1 eetlepel goede balsamico
  • 1 blokje groentebouillon (ik koop deze altijd bij de EkoPlaza)
  • 10 gram roomboter
  • 1 teen knoflook
  • 750 ml water
  • 1 eetlepel roomkaas
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

Bereiding:

  1. Schil de pastinaak en de knoselderij
  2. Snijd de knolselderij, pastinaak en courgette in blokjes
  3. Breng het water aan de kook (of vul de pan met water uit de Quooker)
  4. Voeg de groenten met het bouillonblokje toe aan het water
  5. Laat koken tot het zacht is. Meestal is dit zo’n 20 minuten
  6. Snijd de champignons in vieren
  7. Bak de champignons met wat boter in de pan, voeg de knoflook toe en de balsamico.
  8. Ik vind het ook altijd lekker om hier wat tijm aan toe te voegen.
  9. Als de groenten zacht, pureer je de groenten tot een gladde soep en voeg je de roomkaas toe. Ik check altijd even of ik wat water af moet gieten. Ik ben hier super slordig in. Dus doe altijd alles op gevoel. De soep moet niet te dun worden.
  10. Schep de soep in bakjes of in glaasjes en garneer met de champignons

Gang 3

Ik ben echt dol op stoofvlees. Dit recept maakte ik een keer voor kerst. Helaas liet ik het uit mijn handen vallen en hadden we maar de helft van deze super lekkere lasagne over. Tegenwoordig maak ik het vaak en zorg ik dat iedereen een eigen ovenschaaltje heeft. Deze ovenschaaltjes heb ik gekocht bij Action. Het is van belang dat je een goede stoofpan gebruikt. Wij hebben die van Le Creuset en die van de Albert Heijn. Dit is meteen een mooi item voor op het fornuis als je je huis gaat verkopen.

Ingrediënten voor 4 personen.

  • 1 kg Rundersukade (Ik koop dit altijd bij slagerij Blankesteijn of Slagerij van Es) het kan ook van de supermarkt. Het kan ook met riblappen, die zijn iets goedkoper, maar wel echt minder lekker.
  • 2 winterpenen
  • 1 courgette
  • 1 bakje champignons
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 200 gram pompoenblokjes
  • 1 blokje runderbouillon (ik koop deze altijd bij de EkoPlaza)
  • 1 blikje tomatenpuree (die van de Aldi zijn echt het aller lekkerste)
  • 2 tenen knoflook
  • 750 ml water
  • 350 milliliter rode wijn (ik noem dit altijd kookwijn en pak een restje, verschillende bij elkaar is niet erg)
  • 3 eetlepesl Italiaanse kruiden
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 pakje lasagne vellen (Ik vind de gele linzen vellen van de EkoPlaza het lekkerste en het best voor mijn buik)
  • 20 gram roomboter
  • 5 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje

Bereiding:

  1. Snijd de rundersukade in blokjes van ca. 5 cm
  2. Doe de boter en de knoflook in de pan en bak de rundersukade op hoog vuur aan.
  3. Giet de rode wijn over de aangeschroeide rundersukade. Laat de rode wijn verdampen en verkruimel het bouillonblokje
  4. Giet er nog wat kokend water op.
  5. Snijd de winterpenen en de courgette en bak deze mee in de pan
  6. Laat iedere keer het water verdampen en voeg dan weer opnieuw water toe. Het kan zijn dat je wat meer water nodig hebt. Gebruik zoveel water als nodig.
  7. Voeg als de wortel zacht is ook de champignon toe. Je kunt ze er in z’n geheel aan toe voegen. Ik snijd ze altijd in vieren.
  8. Voeg de pompoenblokjes toe
  9. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Dit mag ook gezeefde tomaat zijn. Net wat jij lekker vindt.
  10. Voeg de kruidnagels en het laurierblaadje toe en de Italiaanse kruiden. Ik vind het altijd lekker om verse Italiaanse kruiden te gebruiken en dit mee te laten koken.
  11. Blijf water toevoegen, net zo lang tot het vlees helemaal uit elkaar valt. Zet het op laag vuur en doe de deksel erop. Het heeft in totaliteit ca. 5 uur nodig.
  12. Als al het vocht uiteindelijk uit de saus is en er alleen een vlees en groentesaus is overgebleven is de saus goed. Het is echt draadjesvlees. Wil je een iets vollere saus, dan kun je ook twee blikjes met tomatenblokjes toevoegen.
  13. Vet de ovenschaal in, verdeel de vleessaus over de bodem, dek af met lasagnevellen en herhaal dit tot de saus op is.
  14. Strooi over de lasagne geraspte kaas of vervang dit door mozzarella.
  15. De lasagne moet 30 minuten op 180 graden in de heteluchtoven

Gang 4 – vegetarisch

Ik ben ook dol op een vegetarische semi lasagne. Dit is behoorlijk budget en echt mega lekker. Het is een soort van open ravioli of zoals ik het zelf noem luie ravioli.

Ingrediënten voor 4 personen.

  • 800 gram pompoenblokjes
  • 200 gram biologische spinazie
  • 4 schijfjes/plakjes geitenkaas
  • 1 pak verse lasagne vellen
  • 1 eetlepel goede balsamico
  • 1 bakje champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 70 gram roomboter
  • 50 gram salie
  • 400 milliliter water
  • 1 groentebouillon blokje
  • 80 gram geschaafde parmezaan

Bereiding:

  1. Kook de pompoenblokjes in het water tot ze zachtzijn en voeg het bouillon blokje toe
  2. Snijd de champignon in vieren
  3. Bak de champignons met de knoflook in de roomboter en voeg een beetje balsamico toe
  4. Voeg hier steeds een beetje spinazie aan toe, tot dat de hele zak erin zit en geslonken is.
  5. Laat koken tot het zacht is. Meestal is dit zo’n 20 minuten
  6. Pureer de pompoen en voeg de geitenkaas toe
  7. Schep de spinazie en de champignons door de pompoen puree
  8. Snijd de verse lasagnevellen in tweeën, zodat je vierkantjes krijgt
  9. Kook de lasagne vellen kort
  10. Smelt de roomboter in een pannetje en voeg de salie toe
  11. Haal de lasagnevellen met een schuimspaan uit het water
  12. Leg een lasagenvel op het bord
  13. Besmeer het midden met de groentepuree
  14. Leg er een extra lasagnevel op en herhaal dit eventueel
  15. Giet de salieboter over de open ravioli
  16. En rasp de parmezaan eroverheen

Gang 5

Ik ben dol op Tiramisu. Echt i love it en Gé nog meer.

Ingrediënten voor 4 personen.

  • 200 ml espresso
  • 50 ml Karamel Zeezout fudge likeur (Familie van Rijk)
  • 1 pak lange vingers
  • 4 eidooiers
  • 110 gr suiker
  • 500 gr mascarpone, op kamertemperatuur
  • 3 eiwitten snuf zout
  • Cacaopoeder (ik koop deze altijd bij EkoPlaza)

Bereiding:

  1. Meng 200 ml espresso met 50 ml Karamel Zeezout fudge likeur.
  2. Doop de lange vingers kort in het espresso-likeurmengsel en bedek de bodem van een (oven)schaal van ongeveer 25×18 cm.
  3. Klop in een kom de eidooiers met de helft van de suiker tot het lekker romig is (ongeveer 5 minuten).
  4. Voeg de mascarpone toe en mix tot het een mooi geheel is.
  5. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en voeg lepel voor lepel de resterende suiker toe.
  6. Spatel het stijfgeklopte eiwit voorzichtig door het mascarponemengsel tot je een egale crème hebt.
  7. Verdeel de helft van het tiramisumengsel over de lange vingers in de schaal en strijk het glad.
  8. Herhaal dit met een nieuwe laag gedoopte lange vingers en het overgebleven tiramisumengsel.
  9. Zet de tiramisu minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  10. Voor het serveren, bestuif de tiramisu royaal met cacaopoeder.

Enjoy! En zoeken jullie een huis met een grotere eetkamer zodat je alle gasten kunt ontvangen of een huis met een grotere keuken? Wij vinden het perfecte kerstdinerproof huis voor jullie.